Primarul Dominic Fritz îi cere cancelarului Austriei, al cărui partid a fost zdrobit în alegerile de duminică, să-și revizuiască de urgență veto-ul negativ la adresa României

104

Într-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei, care s-a implicat puternic în favoarea integrării României în Schengen, la sfârșitul anului trecut, revine cu o scrisoare deschisă adresată lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Fritz îi solicită acestuia să învețe din lecția primită la alegeri, și să accepte de urgență integrarea României în Spațiul Schengen.

,,Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit: partidul cancelarului austriac, ÖVP, a luat ieri la alegerile regionale din Niederösterreich cel mai mic număr de voturi din istorie.

Partidul de extremă dreaptă, FPÖ, pe care cancelarul a încercat să-l imite cu atacul său împotriva aderării României și a Bulgariei la Schengen, a avut cel mai bun rezultat din istorie (aproape și-a dublat voturile).

Deci nu prea a meritat să arunce în aer relațiile cu România și restul Europei dintr-un cinic calcul electoral.

Lecția? Atunci când copiezi ideile și limbajul unui partid extremist, nu-i furi voturi, ci doar îl crești și mai mult.

Acum e momentul pentru Guvernul Austriei să ofere poporului austriac soluții reale pentru o economie mai puternică în loc de populism anti-românesc și anti-european.

Soluția pentru o Europă mai prosperă, cu un câștig economic real atât pentru Austria cât și pentru România, este aderarea tuturor țărilor UE la Schengen.

Schengen jetzt, Herr Bundeskanzler!”, a scris primarul Timișoarei pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ