Primarul Dominic Fritz anunță ce proiecte vor începe în 2021

319

Lucrările la Pasajul Solventul din Timișoara ar putea începe, în cel mai bun caz, în toamna anului 2021, consideră primarul Dominic Fritz. Edilul nu este sigur că lucrarea poate fi făcută cu bani de la bugetul local, dar deocamdată proiectul de buget nu este definitivat.

În ce privește șantierul de pe Calea Bogdăneștilor, acolo lucrările vor putea începe, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene: „Eu sper că vom putea să începem cu proiectul de acolo. E un proiect finanțat pe fonduri europene. Avem, bineînțeles, și Pasajul Solventul, un proiect mare care, momentan, nu e finanțat decât prin bugetul local, unde eu am dubiile mele. Încă nu am făcut buegtul nou, încă lucrăm la el, dar încă nu îmi e clar cum am putea finanța proiectul din propriile fonduri. Încercăm să obținem fonduri și prin programul de redresare și reziliență. Cum mult optimism s-ar putea începe execuția în toamna lui 2021”.

Un alt proiect pe bani europeni care a fost moștenit de la fosta administrație și la care ar putea începe lucrările este bulevardul Cetății. Dominic Fritz va adăuga și proiectele proprii, dar pe acestea le va anunța după finalizarea proiectului de buget. „E prea devreme să fac vreun anunț, dar sunt mai multe proiecte care țin de regenerare urbană în cartiere, unde să avem o abordare integrată pentru parcări, spații verzi, spații publice. Vrem să facem un cataog unic pentru mobilier urban, să avem o coerență pentru tot orașul. Vom lucra și la o nouă rețea de piste de biciclete. Sunt o serie de proiecte, iar în următoarele săptămâni vom lucra la prioritizarea lor, în funcție de cum vom avea buget.

Timișoara are un buget anual de peste un miliard de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ