19.8 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Primarul Dominic Fritz acuză lovitura brutală dată de guvern finanțelor și, implicit, proiectelor Timișoarei!

AdministrațiePrimarul Dominic Fritz acuză lovitura brutală dată de guvern finanțelor și, implicit,...

Primăria Timișoara taie peste 8 milioane de lei de la finanțarea culturii, la jumătatea anului în care orașul este Capitală Europeană a Culturii.

Consiliul Local a aprobat astăzi rectificarea bugetară prin care se reduce cu peste 8 milioane de lei bugetul pentru cultură. Decizia a fost luată în urma OUG 34 prin care Guvernul obligă administrațiile publice să reducă bugetul pentru bunuri și servicii cu 10%.

“După cum știți, Guvernul a impus pentru toate instituțiile publice, indiferent din ce buget sunt finanțate, o diminuare în capitolul bugetar de bunuri și servicii de 10% pentru bugetele locale. Bunuri și servicii înseamnă reparații străzi, iluminat public și înseamnă în mare parte și bugetul de cultură, astfel încât astăzi, cu această rectificare, trebuie să tăiem peste 8 milioane de lei din capitolul bunuri și serviciu la instituții de cultură. De exemplu la Teatrul German, că o producție mare din toamnă trebuie anulată. Și la Casa de Cultură vor trebui anulate mai multe spectacole, la Filarmonică Banatului. Acuma găsim o soluție pentru o scenă exterioară ce trebuia, pe care Filarmonica nu o mai poate plăti”, spune primarul Dominic Fritz.

Cea mai mare reducere este aplicată la Centrul de Proiecte, respectiv 6.114.600 de lei. Potrivit municipalității, din aceste sume sunt finanțate proiecte pentru care au fost deja încheiate contracte pentru programul Timișoara 2023.

Casa de Cultură pierde 892.060 lei, de la Teatrul German se taie 648.300 lei, iar de la Filarmonica Banatul – 591.690 lei.

În urma rectificării bugetare, s-au adăugat circa 7,5 milioane de lei dividende din profitul societății Retim. Prin rectificare făcută, au primit banii în plus școlile din Timișoara, circa 8 milioane de lei, dar s-au mai adăugat sume și la fondul de salarii, care s-au majorat cu 10 la sută conform unei hotărâri a Guvernului.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :