Primarul din Recaș ne invită să vizităm strada Viei și Vinului, o minune arhitectonică! FOTO-VIDEO

1323

Deși verile din ce în ce mai fierbinți își fac de cap pe la noi în județ, de câțiva ani există și unele măsuri care, o dată puse în practică, au avut un impact major asupra calității vieții oamenilor.

Pentru a reduce impactul negativ al vânturilor calde și al secetelor prelungite, perdelele de pomi plantate cu cap de edili se dovedesc, în oarecare măsură, o cale eficientă de reducere a efectelor caniculei. Dacă acești arbori mai sunt și din categoria celor care dau fructe zemoase, e cu atât mai bine, mai ales pentru copiii ce tânjesc după „fructul oprit”.

Primăvara și vara asta au mai încurcat planurile edililor, dar nu le-au oprit de tot. La Recaș au continuat lucrările la infrastructură printre care și aceste plantări de pomi.

„Principala noastră preocupare a fost să continuăm lucrările începute în 2019, şi mă refer aici la amenajarea prin pietruire, canale, acces curţi, plantare de pomi fructiferi şi ornamentali pe străzile Salcâmilor şi Teilor din Izvin. În cei patru ani de mandat am plantat 32.500 de pomi fructiferi şi ornamentali în Recaş şi satele aparţinătoare. Aproape toate străzile care au fost asfaltate din Recaş, au fost şi amenajate peisagistic, culminând cu strada Viei şi Vinului, pentru care am avut un proiect separat, care a durat doi ani şi a fost finalizat în primăvară. Arată extraordinar, această stradă este o mândrie de-a mea, cu atât mai mult cu cât sunt horticultor, astfel că vă invit să faceţi o plimbare până la crame să vedeţi cum arată strada Viei şi Vinului. Aşa vreau să arate toate străzile în următorul mandat”, a declarat Teodor Pavel, primarul oraşului Recaş.

Tot la realizări insistă să mai adauge, la cele deja finalizate, și asfaltarea a 86 de kilometri de drum în cei opt ani de primar al Recașului.

LĂSAȚI UN MESAJ