1.2 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Primarii PNL din Timiș, pe cale de a se consola cu noua situație politică

Primarii PNL din Timiș care l-au susținut pe Alin Nica se pregătesc să se regrupeze în spatele președintelui interimar al filialei, Vasile Blaga. Deocamdată așteaptă o clarificare a situației după discuția cu noua conducere.

Primarul din Parța, Daniel Drăgan, susține că filiala locală pe care o conduce așteaptă o direcție din partea noii conduceri. În ceea ce îl privește, este pregătit să candideze pentru un nou mandat din partea PNL.

 

“În momentul de față, nu pot să vă spun ce se va întâmpla cu noi, cei de la Parța, nu știu ce vor face ceilalți colegi. E o decizie pe care o vom lua după ce vom sta de vorbă cu actuala conducere a județului. S-ar putea ca, așa cum s-a întâmplat la nivel de Consiliu Județean, să vină actuala conducere să spună <Noi avem oamenii noștri, avem organizația noastră>. Nu știu”, spune Daniel Drăgan.

 

Primarul din Moșnița Nouă, Florin Bucur, se așteaptă la o clarificare a direcției de urmat după discuția cu noua conducere.

“Nu am cum să declară altceva decât că organizația PNL va merge mai departe. Eu cred că cei care sunt cu formațiuni politice, cu organizații puternice în localitățile lor, vor rămâne în continuare organizațiile Partidul Național Liberal. Este posibil ca mulți dintre primari să încerce și altceva”, spune Florin Bucur.

Primarul din Sânicolau Mare, Dănuț Groza, care a demisionat din funcția de secretar general al PNL Timiș, spune că în câteva zile lucrurile vor deveni mai clare.

“Tot ceea ce s-a întâmplat, legat de organizația PNL Timiș, în mod normal, eram îndreptățiți să plecăm cu toți din PNL, indiferent unde, doar să nu mai rămânem aici. În contextul acesta, o să fie mai multe întâlniri ale primarilor, să vedem ce se întâmplă”, spune Dănuț Groza.

Nicolae Robu: Nu putem fi talibani

Pe de altă parte, candidatul PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, a apărat, într-o intervenție de pe pagina sa de Facebook, alianța cu PSD din Timiș.

 

“Păi, țara asta este condusă de Alianța PNL-PSD. Dacă vreți PSD-PNL. Eu zic că este o șansă pentru România ca într-o perioadă atât de critică, mă refer la ce se întâmplă pe plan internațional, cu un război la granițele noastre, să aibă o guvernare stabilă, formată din cele mai puternice partide. Este o șansă. Nu putem fi talibani și, mai ales în ultimii deja multișori ani, nu mai sunt ideologiile atât de separate”, spune Nicolae Robu.

 

Aflat în Japonia. Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a scris pe facebook, că a fost înlăturată de la conducerea PNL Timișoara, la cererea lui Nicolae Robu, ca o formă de răzbunare pentru ca refuzat să fie obedient.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :