Primăria unui mare oraș din Banat, pe butoiul cu pulbere. În ce scandal ar fi implicați viceprimarul și soția sa

1665

Primăria Municipiului Reşiţa a primit o Adresă din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I.), prin care se solicită documente şi informaţii concrete legate de viceprimarul Adrian Dacica şi soţia acestuia, Liliana Dacica. Inspecţia de Integritate verifică o sesizare referitoare la cei doi soţi, angajaţi ai primăriei reşiţene.

Între documentele cerute de către inspectorii de Integritate se numără Hotărârea de Consiliul Local de validare/suspendare/încetare a mandatului de ales local al lui Adrian Dacica şi actele administrative de numire/suspendare/încetare, precum şi funcţiile/calităţile deţinute de către Liliana Dacica în cadrul primăriei.

Mai mult, sunt solicitate documentele în baza cărora a fost organizat şi desfăşurat concursul privind ocuparea postului de director la Direcţia de Învăţământ şi Cultură din cadrul primăriei de către Liliana Dacica, Hotărârea Consiliului Local 89/28.04.2017, însoţită de toată documentaţia care a stat la baza adoptării ei (proiectul, expunerea de motive, avizele de specialitate, procesul verbal de şedinţă aferent), precum şi organigrama şi statul de funcţii aferente anilor 2016-2017.

Practic, A.N.I. verifică sesizarea referitoare la înfiinţarea Direcţiei de Învăţământ şi Cultură special pentru soţia viceprimarului Adrian Dacica, venită prin transfer din Consiliul Judeţean şi dacă s-a organizat sau nu concurs pentru ocuparea funcţiei respective.

Surse din cadrul primăriei susţin că lucrurile sunt exact cum au fost sesizate la Agenţia Naţională de Integritate, pentru că nu a fost organizat niciun concurs pentru ocuparea acelei funcţii şi abia acum se fac demersuri în acest sens.

sursă: argument-cs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ