Primăria, ultimatum la firma care instalează sistemul de management al traficului – FOTO + VIDEO

4867

Lucrările pentru montarea camerelor de supraveghere şi a semafoarelor din intersecţiile din Timişoara, care fac parte din proiectul implementării sistemului de management al traficului, au dat circulaţia pentru cap. Nu doar că maşinile înaintează greu în locurile unde se lucrează, dar firma nu asfaltează gropile create.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este şi el nemulţumit de modul de lucru al societăţii şi îi dă ultimatum: dacă nu face reparaţiile, intervine Primăria şi le cere decontarea banilor!

„În cadrul proiectului de management computerizat al traficului, al semaforizării, cei ce exută lucrările de montare de camere şi semafoare nu repară în urma lor şi lasă denivelări foarte deranjante în carosabil. Îi asigur pe toţi cetăţenii că am intervenit, că sunt revoltat, şi după Paşti vom repara noi, dacă ei nu vor repara imediat, prin operatorii noştri şi vom imputa sumele firmei”, a declarat primarul.

Problema se pune dacă firma va fi dispusă să plătească Primăriei Timişoara banii cheltuiţi pentru repararea străzilor. În cazul în care răspunsul societăţii este negativ, atunci municipalitatea nu are altă variantă decât să se adreseze instanţei şi să înceapă un nou proces pentru a-şi recupera banii.

Proiectul sistemului de management al traficului prevede montarea de semafoare în 44 de intersecții, modernizarea a 90 de intersecții, montarea de 230 de camere de supraveghere în 134 de locaţii, dar şi amplasarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu.

Obiectivul este realizat prin fonduri europene, iar valoarea proiectului est de 25,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ