Primăria Timişoara penalizată cu 6 milioane de lei!

1246

Primăria Timișoara este penalizată cu șase milioane de lei pentru nereguli în proiectele europene implementate în perioada 2007 – 2013.

„Radio Timișoara” a primit un răspuns de la Ministerul Dezvoltării care arată că opt proiecte europene implementate de administraţia locală, dintr-un total de 35, au suferit corecții financiare în valoare de peste 10 milioane de lei. Modificările au fost sancţionate ca nereguli, motiv pentru care Primăriei Timişoara i s-a cerut să returneze 6 milioane de lei. Deciziile au fost contestate în instanţă, dar cinci procese din cele 8 au fost pierdute definitiv. Restul de 3 sunt în faza de recurs.

„Este o situație absurdă, care cred că nu se aplică în nicio țară, să ți se aplice corecții când tu, de fapt, lucrezi corect. Se spune de către cei de la Comisia Europeană că nu am respectat libera concurență punând la licitații condiție de experiență prealabilă. Când ai lucrări extrem de importante cum sunt pasajele, cum este reabilitarea unei zone istorice, să te lași pe post de cobai, nu îți permiți când este vorba de lucruri extrem de importante. Mi se pare că, în orice caz, Guvernul României nu a negociat corect. Trebuie să pună piciorul în prag pe tema asta. Eu nu cred că în Polonia se aplică vreo corecție financiară pe un astfel de motiv”, spune Nicolae Robu.

Printre proiectele pentru care s-au aplicat corecții sunt reabilitarea centrului istoric, modernizarea malurilor Begăi și Pasajul Michelangelo.

sursa: radiotimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ