Primăria Timișoara nu mai are bani de investiții. Executivul vrea credit de peste 200 de milioane de lei

54

Visteria Primăriei Timișoara este goală și executivul susține că nu mai are bani de investiții. Pentru a realiza obiectivele propuse pentru anul acesta și viitorii câțiva ani, autoritățile vor să ia un credit de aproape 204 milioane de lei. Aleșii locali vor avea pe masa, la viitoare ședință de plen, un proiect de hotărâre pentru aprobarea creditului.

”Executivul Primăriei Municipiului Timișoara a identificat principalele obiective de investiţii necesare a fi executate pentru realizarea dezideratului principal –dezvoltarea durabilă a Municipiului Timișoara. Realizarea acestor obiective de investiţii necesită importante resurse financiare, resurse care nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al Municipiului Timisoara. Pentru a putea asigura utilizarea eficientă a resurselor financiare şi pentru minimizarea costurilor autorităţii publice locale privind datoria publică locală este necesară o refinanțare a unei părți din portofoliul actual de credite”, aflăm din proiect.

Creditul ar urma să se întindă pe 20 de ani, mai scrie în document. Potrivit legii, gradul de îndatorare a autorităților publice locale nu poate să depășească 30% din capacipatea de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ