Primăria Timişoara, gata să ceară banii de la UE pentru centrul cultural de pe Mărăşeşti

194

Consilierii locali din Timişoara au aprobat documentele pentru realizarea proeictului „Refunctionalizare clădire din funcţiune de spital de dermatologie în clădire cu funcţiune de spaţiu multicultural”. Astfel, tot ce mai au de făcut autorităţile este să depună proiectul la ADR Vest pentru a obţine 5 milioane de euro. Cu aceşti bani, fosta clinică de dermatologie de pe strada Mărăşeşti va fi transformată în centru cultural.

Potrivit studiilor, aici va funcţiona Muzeul Cetăţii Timişoara şi se vor muta aici Centrul Cultural German şi Centrul Cultural Francez. Va apărea şi un nou astfel de centru, cel polivalent.

„Clădirile au fost construite în anul 1754 şi imobilul este înscris pe lista Monumentelor Istorice, clasa A de importanță naţională, înregistrat la cod LMI TM –II-m-A- 06149. După mutarea activităţii medicale a Clinicii de Dermatovenerologie şi a laboratorului, în imobilul din str. Daliei nr. 17, o parte din spaţiile din imobilul din str. Mărăşeşti nr. 5 au rămas disponibile, iar o parte sunt ocupate de Clinica de Radioterapie. Conform Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, s-a propus reabilitarea imobilului având ca scop protejarea valorii de patrimoniu, modificarea funcționalității clădirii din spital de dermatologie în clădire cu spații pentru activități culturale și introducerea clădirii în circuitul funcțional public al zonei Cetatea Timișoara”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ