Primăria Timișoara face dezinsecție ca să prevină apariția virusului Zika

158

La Timișoara se reia lupta cu enervantele insecte care apar vara.

Astfel, Primăria Timişoara continuă lucrările de aplicare a tratamentelor de dezinsecţie pe domeniul public pentru prevenirea apariţiei virusului Zika. Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au determinat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care este absolut necesar luarea măsurilor de combatere a acestora.

Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională de Biocide şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi, crescătorii de albine din Timişoara sunt atenționați să limiteze pe cât posibil zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate în zbor.

Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate în toate cartierele oraşului. Municipiul Timişoara a fost împărţit în 6 sectoare, 3 la nord de canalul Bega şi 3 la sud de canalul Bega.

Municipalitatea recomandă tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a instituției. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

În conformitate cu prevederile unei hotărâri a Consiliului Local, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

  1. c) neexecutarea lucrărilor de dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
  2. e) executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare;

Reprezentanții primăriei le cer timișorenilor ca, seara între orele 21:30-23:30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor etc., când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ