Primăria Timişoara evită încălcarea legii şi organizează dezbatere publică pe zona de promenadă

358

Planurile de a impune restricţii în zona de promenadă nu au dispărut cu totul. Deşi proiectul schiţat de primarul oraşului a fost retrs de pe ordinea de zi la ultima şedinţă de plen, acum Primăria organizeată dezbatere publică.

Pasul democratic vine după ce opinia publică şi cei de la USR au crittict faptul că un astfek de poriect ajunge la vot fără a fi dezbătut în prealabil de cei afectaţi. Acum, pentru a arăta că respectă Legea tranmsparenţei decizionale, autorităţile locale cheamă timişorenii la discuţii. „Primăria Municipiului Timişoara va organiza joi, 05.07.2018, ora 1600, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, B-dul C.D.Loga nr.1, dezbaterea publică pe marginea Proiectului de hotărâre referitor la adoptarea unei hotărâri privind conferirea statutului de zonă de promenadă unui areal din Municipiul Timișoara”, transmite Primăria Timişoara.

Cei interesaţi se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro. , până la data de 05.07., ora 1400. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant. Schimbările dorite de primarul Timişoara presupun obţinerea unui aviz pentru orice axctivitate dibn zoina de promenade, format din 5 pieţe şi 25 de străzi.

Problema este că decizia de a da sau nu avizul ar rămâne la latitudinea unui funcţionar sau a primarului şi astfel deciziile se iau după bunul plac al unui om. Mai mult, nu există norme care să dicteze dacă o activitate se pretează sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ