Primăria Timişoara dă teren gratuit pentru ANL. Află pentru cine se ridică locuinţele!

303

Conducerea Primăriei Timişoara propune Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care municipalitatea este dispusă să cedeze un teren, gratuit, Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Totul pentru ca, la rândul ei, ANL să construiască locuinţe colective pentru „tinerii specialişti în sănătate”.

„Se aprobă transmiterea în folosinţă gratuită, pe perioada realizării investiţiilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (A.N.L.), a terenului situat în Timişoara, strada Ion Ionescu de la Brad nr.1/E, în suprafata de 2.446 mp., CF 444149, nr. cad. 444149, în vederea construirii a unui bloc de locuinţe în regim S+P+6E, destinat închirierii tinerilor specialişti din sănătate”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vor fi astfel construite 30 de unităţi locative care vor ajunge la tinerii rezidenţi sau la tinerii medici contra cost, chiria fiind una sub nivelul pieţei.

Parteneriatul dintre Primăria Timişoara şi ANL presupune şi costuri pentru municipalitatea timişoreană. Din bugetul local trebuie asigurată suma necesară pentru lucrări edilitare. Mai exact, autorităţile locale trebuie să asigure reţeaua de apă şi canal, cea de energie termică, electrică şi de gaze naturale. De asemenea, în proiect se specifică şi că atunci când se finalizeaza construirea locuinţelor trebuie să existe şi reţea de telefonie. Tot Primăria trebuie să se ocupe şi de amenajaera căilor de acces, a aleilor pietonale şi de amenajarea spaţiilor verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ