Primăria Timișoara cere bani de la UE pentru reabilitarea Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică Și Balneologie

221

Degradată peste măsură, cu aparatură învechită și izvoare termale nefuncționale, Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara încă așteaptă zile mai bune. Autoritățile locale nu au reușit încă să o modernizeze. Acum, Primăria Timișoara încearcă să obțină fonduri nerambursabile pentru a o reabilita și dota corespunzător.

Proiectul „Extindere, reabilitare, modernizare și echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, prin demolare parțială și extindere orizontală și verticală” are o valoare de 23.716.126,88 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 10.699.298,30 lei lei şi valoarea totală neeligibilă de 13.016.828,58 lei.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă cresterea accesibilitaþii serviciilor de sanatate, prin reabilitarea, modernizarea si extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizica si balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, si dotarea cu echipamente medicale specific”, aflăm din cererea de finanțare.

Implementarea proiectului va duce la atingerea următoarelor obiective specifice: reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie; dotarea ambulatoriului de recuperare fizică și balneologie, cu aparatură medicală de specialitate; reorganizarea ambulatoriului spitalului; ameliorarea siguranței mediului în ambulatoriu prin realizarea circuitelor funcționale; creșterea calității serviciilor medicale oferite în regim ambulator.

După modernizare, Clinica ar tebui să se ridice la standarde europene și numărul pacienților să crească cu 35%.

 

În bugetul de anul acesta, autoritățile au inclus 79.000 de lei pentru realizarea unei expertize și a unui audit energetic al Clinicii. De asemenea, au fost alocați 248.000 de lei pentru întocmirea proiectului tehnic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ