Primăria Timişoara a rămas cu aproape 3 milioane de lei necheltuite în 2016. Unde vor merge banii?

173

Înainte de a aproba bugetul Timişoarei pe anul 2017, aflat momentan în lucru, Primăria Timişoara trebuie să decidă ce face cu excedentul bugetar de pe anul trecut. Sunt în visteria oraşului aproape 3 milioane de lei.

Conducerea Primăriei Timişoara propune Consiliului Local un proiect de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar al oraşului, rămas neutilizat la finalul lunii decembrie 2016. Potrivit proiectului, în sold mai sunt 2,9 milioane de lei.

Propunerea prevede utilizarea banilor “pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile şi cheltuielile secţiunilor de funcţionare şi dezvoltare în anul curent, în limita disponibilului rezultat în urma aplicării prevederilor; pentru acoperirea definitivă a eventualelor deficite ale secţiunilor de funcţionare şi dezvoltare, după caz, la sfârşitul exerciţiului bugetar”.

Tot din excedentul bugetar se vor cheltui peste 10.000 de lei pentru acoperirea co-finanţării pentru proiectul “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană”.

LĂSAȚI UN MESAJ