Primăria revocă hotărârea prin care stabilise noile taxe locale pentru 2022, după contestații puternice privind presupuse nereguli la vot

22

Consiliul Local Timișoara a revocat marți seară prin vot propria hotărâre de săptămâna trecută prin care fuseseră aprobate taxele și impozitele locale pentru anul 2022, transmite Rador.

Decizia de revocare a fost luată la propunerea primarului Dominic Fritz, după ce consilierul PSD Radu Țoancă a sesizat prefectura în legătură cu presupuse nereguli la votul inițial. Mai precis, primul proiect de stabilire a taxelor locale a fost aprobat după o repetare a votului, procedură pe care consilierul PSD a criticat-o.

Astfel, majoritatea USR din Consiliul Local a decis să anuleze hotărârea inițială ca urmare a riscului de atacare în contencios administrativ, potrivit Rador.

Surse din Primăria Timișoara au declarat că o nouă hotărâre privind taxele și impozitele, cu același conținut, va fi aprobată până la sfârșitul anului, astfel încât noile taxe si impozite să fie în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ