Primăria Municipiului Arad ia măsuri de combatere a pestei porcine

73

Primăria Arad anunţă că toate activităţile sportive sau de recreere care au loc în mod obişnuit în pădurile din municipiu sunt interzise din cauza peseto porcine africane.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale s-a întrunit pentru a analiza situaţia epidemiologică generată de prezenţa pestei porcine africane în judeţul Arad. La recomandarea medicilor veterinari, vor fi interzise activităţile sportive sau de altă natură în pădurile de pe raza municipiului Arad şi activităţile de picnic din proximitatea pădurilor.

Vizată este în special Pădurea Ceala, aflată la marginea cartierului de blocuri Alfa, unde mii de persoane obişnuiesc să iasă la picnic în weekend. De asemenea, este vizată zona de agrement „Trei Insule”, din proximitatea râului Mureş, dar şi alte zone verzi de la marginea oraşului.

În ultimele zece zile, au fost confrimate şase focare de pestă porcină africană în judeţ, toate aflate în apropiere de municipiul Arad, respectiv în localităţile Sânpetru German, Zădăreni şi Felnac.

LĂSAȚI UN MESAJ