Primăria mai plăteşte chirie un an pentru Colegiul Bănăţean şi Liceul Obradovici

453

Din bugetul local se vor mai scurge 25.000 de lei lunar pe parcursul anului viitor. Banii reprezintă chiria pentru Colegiul Bănăţean şi Liceul D. Obradovici. Potrivit contractelor de închiriere existente, chiria pentru spaţiile de învăţământ este de 15.000 de lei lunar, iar pentru cantină şi spălătorie de 10.000 de lei lunar.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a promis că va cumpăra imobilele tocmai pentru a nu mai plăti atât de mulţi bani din bugetul local lună de lună. Se pare însă că negocierile înaintează greu şi, momentan, autorităţile nu au reuşit decât să prelungească contractele de închiriere pentru încă un an.

„În şedinţa din data de 26.10.2016, comisia de negociere cu terţii a reluat negocierea cu Episcopia Romano – Catolică de Timişoara în calitate de reprezentant al Ordinului Surorilor de la „Notre Dame”, pentru cumpărarea imobilelor în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „D. Obradovici” şi prelungirea contractelor de închiriere. Conform procesului verbal, comisia de negociere cu terţii de comun acord cu Episcopia Romano – Catolică de Timişoara au hotărât prelungirea contractelor de închiriere cu aceeaşi chirie pe o perioadă de 1 an”, transmit autorităţile.

Astfel, bugetul local al Timişoarei pe anul 2017 va fi sărăcit cu 2,7 milioane de lei pentru ca elevii să înveţe în continuare în spaţiile respective. Liceul Obradovici şi Colegiul Bănăţean au fost retrocedate Ordinului Călugăriţelor de la Notre Dame.

LĂSAȚI UN MESAJ