Primăria Dumbrăvița implementează proiectul intitulat “Strategie comună de gestionare a apelor reziduale în bazinul hidrologic al Dunării” VIDEO

308

Principalul obiectiv al proiectului intitulat este îmbunătățirea calității vieții comunităților din zona transfrontalieră romano-sârbă, prin dezvoltarea unei strategii comune pentru gestionarea apelor reziduale.

În cadrul acestui proiect se vor efectua studii de fezabilitate care vor constitui suportul tehnic necesar realizării rețelei de canalizare, pentru 47 km de străzi din localitatea Dumbrăvița.De asemenea, vecinii din Giarmata vor beneficia de dezvoltarea rețelei de canalizare, atât pentru localitate cât si pentru satul Cerneteaz care este arondat comunei Giarmata.

Totodată, prin intermediul proiectului, localitățile Dumbrăvița, Giarmata și Golubac doresc să contribuie la strategia Programului IPA de Cooperare Transnsfrontalieră România-Serbia prin care se dorește cooperarea mai strânsă între cele doua țări, pentru a fi depășită percepția separării reprezentată de graniță.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 12 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Responsabilii din Primaria Dumbrăvița spun că în agenda primăriei se mai găsesc înca 7 proiecte transfrontaliere cu Serbia, care se vor desfășura în viitorul apropiat. Aceste proiecte vor fi realizate impreună cu localitățile sârbesti, Horgos, Zitiste, Senta, Torda și Kanjiza.

sursa: dumbravitatv.ro