Primăria a recâștigat parcarea de la Bega. Decizia nu este definitivă

143

Nicolae Robu a anunțat, vineri, că instanța a dispus anularea dreptului de proprietate pentru SC Bega Turism asupra terenului din spatele magazinului Bega, unde este amenajată o parcare. Decizia nu este însă definitivă, iar SC Bega Turism are dreptul să facă recurs în termen de 15 zile, care se depune la Curtea de Apel Timișoara.

În ianuarie 2015, primarul Nicolae Robu spunea că a avut parte de o mare surpriză când Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiş a înştiinţat municipalitatea că parcarea din spatele magazinului Bega a intrat în posesia unei firme deţinute de familia Cristescu.

Primăria intenţiona să amenajeze acolo o parcare supraetajată, la început în parteneriat public-privat, apoi din bugetul propriu, însă nu a mai putut face acest lucru.

Primăria a rămas fără parcare în baza unei hotărâri de Guvern ce datează din anul 1991. Din data de 18 aprilie 2014, Bega Turism SA se află în posesia unui certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra acestui teren, emis de Ministerul Economiei.

Municipalitatea a atacat în instanță decizia și joi, 31 martie, a avut câștig de cauză. Curtea de Apel Timișoara a dispus anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra acestui teren, emis de Ministerul Economiei către SC Bega Turism SA.

”Sub mandatul meu s-au câștigat trei clădiri de la țigani, nu am nimic cu ei, dar nu admit ca cineva să ia ceva din avuția publică”, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ