Primar în stare critică. I-a explodat în față cazanul cu țuică!

1383

Primarul unei comune din Botoşani se află în stare gravă la spital după ce vineri seară, 14 iunie, i-a explodat cazanul artizanal în care făcea ţuică.

Primarul comunei botoşănene Corni, Dorel Dorneanu, a fost dus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani cu arsuri de peste 50% din suprafaţa corpului, scrie Botoşani News, după ce cazanul în care făcea ţuică a explodat.

Potrivit martorilor menţionaţi de sursa citată, recipientul ar fi fost proiectat de suflul exploziei, vărsând tot conţinutul pe bărbat, după care substanţa ar fi luat foc cuprinzându-i membrele şi pieptul.

Deşi familia acestuia a reuşit să stingă repede flăcările, acestea l-au afectat serios pe primar provocându-i arsuri de gradele III şi IV pe mai bine jumătate din corp.

Pentru că starea sa este foarte gravă, medicii din UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani au cerut transferul acestuia la una dintre unităţile specializate în tratarea arşilor, din Bucureşti sau Braşov, însă acestea ar fi avut deja toate locurile ocupate.

Conform reprezentanţilor SMURD Iaşi, nici condiţiile meteo nu sunt favorabile pentru transferul pacientului peste munţi, la Braşov, iar la Iaşi, deşi lucrările pentru Clinica „Marelui Ars” au fost finalizate în 2017, aceasta nu este încă dotată pentru a primi pacienţi cu arsuri grave precum cele ale bărbatului din Botoşani.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ