Primar din vestul țării, trimis în judecată pentru luare de mită. Motofierăstraie!…

691

La data de 26 octombrie 2016, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriu și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Călin Dorin DUD, primar al comunei Luncoiu de Jos, jud. Hunedoara, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În fapt, la data de 4 martie 2016, administratorul unei societăți comerciale a sesizat Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Hunedoara cu privire la faptul că, în octombrie 2015, D.C.D. i-a solicitat 2 motofierăstraie pentru ca, în calitate de primar al comunei Luncoiu de Jos, să dispună plata unor facturi pentru cantitatea de material lemnos livrată de către societatea respectivă în anul 2015. Cele două motofierăstraie au fost cumpărate de către denunțător de la un magazin din mun. Deva cu suma de 1300 lei și predate primarului imediat după achiziționare.

În urma percheziției domiciliare, au fost identificate și ridicate de la domiciliul inculpatului cele două motofierăstraie. De asemenea, de la Primăria com. Luncoiu de Jos au fost ridicate documentele financiar contabile din care rezultă că materialul lemnos a fost livrat și, în decembrie 2015, s-a efectuat plata acestuia în valoare de 7100 lei fără T.V.A.

LĂSAȚI UN MESAJ