Prima victimă a gripei din acest an! Un pacient a decedat la Timișoara!

170

Schimbarea de temperatură poate aduce răceli sau cazuri de gripă severe. Astfel că la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara s-a înregistrat anul acesta primul deces din cauza gripei. Pacientul în vârstă de doar 51 de ani a decedat datorită complicațiilor produse de gripă.

„Pacientul a fost internat în Clinica I și avea vârsta de 51 de ani. A fost internat cu gripă, pe fond de ciroză hepatică, poliartrită reumatică și cu imunitatea foarte mult decimată. A fost vorba de gripă de tip A H3. Gripa a dus la complicații, pacientul a avut pneumonie dată de virusul gripal, pe fondul patologiei pe care o avea”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Virgil Musta.

Cazul de gripă a fost confirmat în această săptămână. Decesul pacientului având loc la finalul săptămânii trecute. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a certificat joi diagnosticul de gripă pentru pacientul care a decedat la spitalul din Timișoara.

În cadrul Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara au fost mai fost înregsistrate cazutri de gripă, la finalul anului trecut, însă nimic îngrijorător până acum. Medicii ne sfătuiesc să evităm ieșirile în locurile publice, iar dacă este necesar să purtăm mască de protecție pentru a nu contacta vreun virus. De asemenea se recomandă consumul cât mai multor fructe, vitamine , dar și recurgerea la vaccinul antigripal. Perioada optima de administrare a vaccinului este în perioada virozelor, răcelilor sau gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ