Prima reacţie a lui Mihai Şora după criticile stârnite de campania eMAG

159

Mihai Şora (102 ani) a reacţionat în faţa criticilor stârnite de apariţia sa într-o campanie prin care eMAG marchează 30 de ani de la Revoluţie. Filosoful a povestit primul moment în care a simţit că i-a fost îngrădită libertatea şi a promis că va vorbi pe îndelete şi despre „Ana Pauker şi Teohari Georgescu, despre frig, foame şi frică sub cizma nazistă şi sub cizma bolşevică“.

Campania realizată de agenţia de publicitate Papaya Advertising, intitulată „Libertate în fiecare zi“, a stârnit numeroase controverse, existând multe voci care au criticat aspru decizia de a asocia imaginea filosofului cu ideea de libertate, aducând în discuţie faptul că Şora a fost membru al Partidului Comunist Francez şi apoi funcţionar în Ministerul de Externe al României condus de Ana Pauker.

Mihai Şora a publicat pe Facebook un text în care a inclus o scurtă autobiografie, în care a vorbit despre primul moment în care a simţit că i-a fost îngrădită libertatea, dar şi o promisiune că va discuta pe larg despre acuzaţiile ce i-au fost aduse în ultimele zile, dar şi despre campania eMAG, „despre ce înseamnă o ficţiune şi ce înseamnă adevărul istoric“.

Postarea sa poate fi parcursă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ