Prima decizie a justiţiei germane după infracţiunile comise de migranţi: pedeapsa i-a uimit pe toţi

911

Prima decizie a justiţiei germane după valul de infracţiuni comise de migranţi în noaptea de Anul Nou! Un marocan a fost condamnat miercuri, la Koln: a fost găsit vinovat pentru furtul unui telefon mobil de la o femeie, în faţa gării din oraş. Asupra respectivului a fost găsită şi o cantitate mică de droguri.

Pedeapsa poate părea neaşteptat de blândă: şase luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de… 100 de euro!

Trebuie spus că marocanul de 23 de ani şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor şi şi-a cerut scuze. Interesant este însă şi că femeia l-a urmărit pe hoţ şi i-a ajutat pe ofiţerii de poliţie să îl prindă.

Alţi doi suspecţi – un marocan de 18 ani şi un tunisian de 22 de ani – urmează să fie aduşi în faţa unui judecător, pentru că ar fi furat un aparat foto în aceeaşi noapte, precizează www.news.ro.

Niciunul dintre cei trei refugiaţi nu au, însă, legătură cu agresiunile sexuale comise în noaptea de Revelion. Legat de acestea, au fost înregistrate peste 500 de plângeri penale, iar oamenii legii au identificat până acum doar 75 de suspecţi. Şeful Poliţiei din Koln a avertizat că cei mai mulţi agresori nu vor fi prinşi niciodată: imaginile de pe camerele de supraveghere nu sunt destul de clare, iar investigatorii se bazează pe victime să-i identifice pe făptaşi!

Atacurile cu tentă sexuală au provocat un adevărat şoc în Germania, ţară în care au intrat, anul trecut, aproximativ 1,1 milioane de migranţi. Cele întâmplate au stârnit o furtună de critici la adresa politicii cancelarului Angela Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ