24.5 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Prima conferință de presă a proiectului „Acționăm împreună! – Participare și dialog intercultural pentru incluziune și dezvoltare comunitară”

AdministrațiePrima conferință de presă a proiectului „Acționăm împreună! – Participare...

Institutul Intercultural Timișoara, în parteneriat cu Fundația Popular – Europeană de Strategii Sociale, Economice și Culturale, derulează proiectul „Acționăm împreună! – Participare și dialog intercultural pentru incluziune și dezvoltare comunitară.”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul fost inițiat în 2022 și se va încheia în decembrie 2023, fiind o contribuție la implementarea strategiei de dezvoltare locală (SDL) a zonelor urbane marginalizate de pe teritoriul GAL Timișoara.

În cadrul conferinței de presă vor fi prezentate detalii despre obiectivul general al proiectului cu privire la „creșterea integrării sociale a persoanelor defavorizate din comunitățile marginalizate de pe teritoriul SDL, prin acțiuni interculturale, artistice, de participare civică și dialog intercultural, precum și prin îmbunătățirea imaginii publice a acestor comunități” din teritoriul GAL Timișoara.

Grupul țintă al proiectului este format din 350 de persoane, copii, tineri, elevi și adulți

De asemenea, responsabilii din proiect vor detalia activitățile avute în vedere cu privire la implicarea copiilor și tinerilor în intervenții de animație socio-culturală, scriere de povești și lectură publică și jurnalism comunitar capabile să contribuie la dobândirea de competențe în măsură să susțină depășirea riscurilor de marginalizare și la îmbunătățirea relațiilor interculturale în interiorul comunităților vizate precum și cu comunitatea majoritară.

De asemenea, vor fi oferite detalii cu privire la studiul de antropologie culturală privind memoria coexistenței populației locale și cu privire la un film centrat pe schimbarea imaginii publice a comunităților marginalizate.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Date de Contact

Institutul Intercultural Timișoara, Tel/fax: + (40) 256 498457, Email: iit@intercultural.ro

Persoană de contact: Ion Goracel, Telefon: 0761 43 42 38

e-mail: i.goracel@gmail.com, ion.goracel@intercultural.ro

 

 

 

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD-ului | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :