Prima Casă ar putea rămâne operațională până anul viitor, când ar urma să intre în vigoare ”O familie, o casă”

47
Guvernul ar putea aproba prorogarea programului ”O familie, o casă” până la începutul anului viitor, pentru a elimina disfuncționalitățile apărute, au declarat pentru HotNews.ro surse implicate în discuții. Astfel, vechiul program ”Prima Casă” ar urma să rămână valid pe tot parcursul acestui an, urmând ca de la 1 ianuarie 2021, solicitanții de credite ipotecare cu garanția Statului să aplice prin intermediul programului ”O familie, o casă”.
Reamintim că programul ”O familie, o casă” este acum în vigoare, însă e mai degrabă blocat. El impune limite în privința veniturilor solicitanților, ceea ce în perioade de criză – atunci când Statul ar trebui să dezmorțească piața creditului ipotecar- s-ar putea dovedi contraproductiv.
Bancherii spun că există un număr ridicat de clienți care se interesează de noile condiții de obținere a unui credit garantat de Stat, la fel cum au existat cazuri în care oameni care și-au depus dosarul pe ”Prima Casă” s-au trezit că nu se mai încadrează în noul program.
Bancherii au lansat în bună parte programe alternave celui guvernamental, uneori mai atractive decât acesta, cu excepția nivelului solicitat, care e substanțial mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ