Prim-divizionara și-a prezentat armele pentru Liga I

180

ACS Poli e gata pentru bătăliile de pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu alte ambiții față de stagiunea trecută, gruparea viola s-a prezentat oficial în fața timișorenilor vineri după-amiaza.

Doar o singură săptămână ne mai desparte de reluarea campionatului de fotbal, iar prim-divizionara ACS Poli este deja pregătită pentru duelurile Ligii I. Cu un lot de 27 de jucători, antrenorul Ionuț Popa speră la un campionat mult mai bun față de ediția 2016-2017.

Obiectivul și ambițiile clubului sunt altele pentru campionatul ca va debuta peste exact o săptămână. În acest sens, Poli a bifat deja 10 achiziții de jucători și în mod normal exprimarea echipei în teren ar trebui să fie alta.

Fotbaliștii alb-violeți au avut parte vineri de o prezentare oficială în fața timișorenilor. La mall-ul din nordul orașului, acompaniați și de primarul Nicolae Robu, toți fotbaliștii bănățeni au urcat pe scenă și au cules aprecierile celor câtorva sute de timișoreni. A absentat doar brazilianul Pedro Henrique, atacant, care aproape în fiecare an își scrie singur o vacanță mai lungă.

Antrenorul Ionuț Popa a avut ultimul cuvânt: ”Sunt nemulţumit din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că nu am avut o perioadă lungă de pregătire, apoi pentru că am fost echipa cu cea mai scurtă pauză şi care a jucat cel mai mult fotbal şi totuşi am fost programaţi să jucăm primii, pe o căldură sufocantă şi pe un teren dificil. Nu am înţeles de ce nu putem juca la ora 20.30… Sunt multe lucruri care mă nemulţumesc, dar cel mai mult mă deranjează faptul că echipa este la un nivel de pregătire aflat undeva la 50-60 la sută, iar asta se datorează celor două aspecte pe care le-am menţionat.

Primul joc este la voia întâmplării, apoi jucăm cu Steaua acasă şi urmează să mergem la fosta campioană a României. De abia din etapa a patra sper să ne aşezăm bine şi să obţinem rezultatele pe care ni le dorim. Aş fi avut nevoie de două-trei săptămâni în plus pentru meciuri de verificare, să pot să-i integrez pe jucătorii nou-veniţi, a căror valoare individuală nu poate fi contestată. Nu pot să-i folosesc pe toţi titulari din primele etape, aş da totul peste cap. Aş fi avut nevoie de mai mult timp pentru a omogeniza echipa.

Eu nu-i înţeleg pe jurişti, dacă nici ministrul nu are cuvânt în această ţară… Legea mi se pare a fi foarte clară, ministrul a spus că nu sunt norme de aplicare şi că trebuie făcut un contract de asociere sportivă. Lucrurile sunt foarte clare, nu înţeleg de ce noi, ca români ce suntem, complicăm lucrurile. Fiecare interpretează legea aşa cum vrea”.

Poli va debuta în Liga I week-endul viitor, pe terenul Concordiei Chiajna.

LĂSAȚI UN MESAJ