Prețurile la benzină și motorină au scăzut

123

După situația de criză creată de scumpirea carburanților, care a provocat revolta șoferilor din românilor, benzina și motorină s-au ieftinit din nou. Așadar, șoferii pot alimenta mai ieftin, de astăzi, 27 septembrie 2022, la benzinăriile Petrom.
După o perioadă lungă în care șoferii s-au plâns de prețurile prea mari pe care le plătesc atunci când trebuie să își alimenteze mașinile, se pare că prețurile la carburanți au început să scadă. Stația Petrom din București, de exemplu, a început să scadă semnificativ prețurile la carburanți.
A fost o perioadă critică pentru români, după ce au avut surpriza neplăcută să afle că prețurile la benzină și motorină s-au dublat, mai ales comparativ cu cele din pandemie. Însă, situația începe să se apropie de normal, după ce tarifele carburanților au început să scadă, însă acest lucru se întâmplă treptat.
Astfel, prețul benzinei este de 7,08/ litru, iar cel al motorinei este de 8,41/ litru, conform economica.net. Mai mult decât atât, românii încă au privilegiul de a plăti cu 50 de bani mai puțin decât prețul afișat, respectiv 6,58/ litru de benzină și 7,91/ litru de motorină.
La o altă benzinărie din capitală se practică prețuri și mai mici. Și anume, un litru de benzină are prețul de 6,52, iar cel de motorină 7,89 lei. De asemenea, în ultimele două săptămâni, Petrom s-a luptat cu prețurile carburanților și le-au scăzut cu până la 60 de bani.
Tot din cauza scumpirilor la carburanți, românii au luat măsuri, nefiind dispuși să scoată sume mari din buzunar pentru a merge cu mașina. Așadar, înainte de anunțul scumpirii la energie, șoferii s-au reprofilat către mașinile electrice, cu speranța că vor economisi bani, în acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ