Presiunea la apă şi drumurile, probleme acute pentru comuna Dumbrăviţa-VIDEO

619

Comuna Dumbrăviţa, una dintre cele mai bogate şi mai bine situate comune din judeţul Timiş, „cartierul satelit” al Timişoarei, este plină de realizări şi în acest an, după cum ne-a declarat şi primarul de aici, Victor Malac: „În 2017 am avut multe realizări: am continuat cu PNDL 1, cu cei 26 de km de asfalt, am ajuns la 60% din lucrări, continuăm mai departe, între timp mai am un proiect pentru încă 10 km de drum, e o problemă acută în Dumbrăviţa cu drumurile şi presiunea la apă, pentru care am luat măsuri de precauţie ca să putem rezolva căile de acces. Lucrările la cei zece km de drum vor începe după terminarea proiectului tehnic şi a licitaţiei, cu bani de la bugetul local. În paralel am mai depus pe AFIR, trei proiecte, unul pentru construcţia unei grădiniţe, de care e nevoie, pentru că din punct de vedere demografic populaţia a crescut foarte mult în Dumbrăviţa, avem foarte mulţi copii la şcoală, la grădiniţă, dar şi datorită faptului că şcoala noastră are un nivel destul de ridicat de învăţământ. Tot pe AFIR am mai depus un proiect pentru reţea de apă şi staţie de tratare a apei şi canalizare în valoare de 2 milioane de euro, iar pentru aceste două proiecte am şi semnat contractul de finanţare, iar cel de-al treilea proiect este pentru 5,5 km de drum, care se află în stadiul de evaluare, şi sper că până la sfârşitul anului să prind şi finanţarea.”

La drumurile asfaltate s-au făcut şi trotuarele, se continuă lucrările la pista de biciclete, se află în faza de finalizare şi cele două terenuri de sport, unul pentru mini-fotbal, handbal şi baschet, iar celălalt pentru tenis de câmp, care vor fi date în folosinţă în două săptămâni, având şi nocturnă, dar şi pistă de alergare pentru doritori.

Şi la Ministerul Dezvoltării a fost depus un proiect de 5 milioane de euro pentru staţia de tratare cu reţea de distribuţie şi aducţiuni a apei, cu staţie de pompare, ceea ce pentru comună înseamnă un proiect major, însă până la implementarea acestuia va dura vreo trei ani. Problemele prioritare rămân în continuare drumurile şi presiunea de apă, care urmează a fi rezolvate conform proiectelor depuse.

„Îmi doresc ca în acest an să încep şi cei 10 km de drum, fiindcă banii sunt alocaţi, şi să îi finalizez anul viitor, alături de proiectele ce le am în derulare”, a mai spus Victor Malac.

Numărul locuitorilor înregistraţi oficial, în Dumbrăvița, sunt în jur de 10.000, cu domiciliul stabil în comună, iar neoficial, aici trăesc aproape 16.000 de cetățeni.

LĂSAȚI UN MESAJ