Președintele Senatului, ales neconstituțional. Reacția lui Teodor Meleșcanu după decizia CCR

87

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a anunțat miercuri că exclude o demisie până la publicarea în Monitorul Oficial a motivării judecătorilor CCR, care au decis astăzi că el a fost ales în funcție în mod neconstituțional, deoarece a fost susținut de grupul parlamentar PSD, în timp ce era încă membru al grupului ALDE.

Având în vedere că este o premieră, așteptăm motivele pentru a proceda în consecință”, a spus Meleșcanu într-o conferință de presă.

Până la publicarea în Monitorul Oficial eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am, după publicare, vom face consultări pentru a găsi cea mai bună soluție”, a adăugat el.

Întrebat dacă va candida din nou pentru șefia Senatului, el a răspuns: „Va trebui să vedem după ce se publică în Monitorul Oficial. Toate posibilitățile sunt deschise.”

Nu numai că nu am ce să-mi reproșez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse la CCR, faptul că nu a fost în unanimitate dovedește că au fost și alte puncte de vedere. Din momentul publicării în Monitorul Oficial (decizia, n.red.) este obligatorie pentru toată lumea”, a completat președintele Senatului.

Eu îmi doresc un singur lucru, să pot să contribui la activitatea cât mai bună a Senatului, mai ales într-o perioadă politică destul de tensionată. Nu am ambiții personale”, a mai răspuns el.

Întrebat dacă va rămâne în Biroul Permanent al Senatului, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Toate posibilitățile sunt deschise.”

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ