1.1 C
Timișoara
vineri 13 decembrie 2024

Președintele noului Consiliu Județean Timiș, Alfred Simonis și majoritatea consilierilor, au depus jurământul FOTO-VIDEO

Deși alegerile pentru desemnarea aleșilor locali dar și județeni au avut loc tocmai în iunie, cu multe luni în urmă, abia acum în prag de alte alegeri (parlamentare și pentru președintele țării) au loc în localități ședințele festive de constituirea noilor consiliilor alese.

Luni, 4 noiembrie, a venit și rândul Consiliului Județean Timiș să se adună într-o primă întrunire de constituire în sala multifuncțională ce s-a dovedit a fi mult prea mică față de asistența sosită.

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a prezidat adunarea și a citit temeiul legal prin care consiliul este îndreptățit să funcționeze. Cu acest prilej a menționat că numărul de 34 de consilieri aflați în sală este suficient și statutar pentru a nu exista obiecții de legalitate. Două persoane au lipsit (motivat) pentru a fi cvorumul complet de 36 de aleși. Aura Danielescu si Mihaela Șora vor depune jurământul într-o ședință viitoare.

În deschiderea ședinței festive ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a urat un bun început noului consiliu și „camaradului său” Alfred Simonis ce urma să-și preia funcția. Grindeanu a arătat că are emoții la fel de mari ca în urmă cu opt ani când el însuși a depus același jurământ în fruntea aceluiași consiliu. Din partea Guvernului a mai asistat și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

Pentru buna desfășurare a evenimentului sarcina de prim președinte de ședința a fost atribuită celui mai în etate dintre consilieri și anume lui Nicu Bădina de la PSD care a fost ajutat de doi din cei mai tineri consilieri.

Sub atenta supraveghere a secretarului general Ioan Ardelean toți consilierii prezenți au trecut la pupitru au depus jurământul și au semnat spre întărirea celor spuse.
La rândul său și Alfred Simonis a depus jurământul și a ținut un discurs foarte scurt și la obiect în care a întărit ideea că tot ce a fost benefic în fosta administrație va fi continuat și doar chestiunile negative vor fi corectate.

Alin Nica, de acum fostul președinte, a predat simbolic eșarfa tricoloră lui Alfred Simonis asigurându-l de tot sprijinul în următoarele demersuri ale Consiliului. Nu vor fi lupte politice ci doar colaborare pentru implementarea celor mai importante proiecte.

„ În încheiere, fac referire la proiectele majore pentru care Consiliul Județean Timiș a obținut deja finanțare. Menționez acum doar două dintre ele, deoarece acestea se află într-o etapă incipientă și vulnerabilă, care necesită atenție maximă pentru a deveni un succes: cei 1800 de kilometri de piste de biciclete și restaurarea Castelului Huniade. Ambele sunt proiecte importante, pentru care am atras fonduri substanțiale, și sper că veți susține implementarea lor, asigurându-vă că vor ajunge la maturitate. Pe parcursul mandatului meu, am accesat 19 linii de finanțare europeană, obținând peste 300 de milioane de euro. În acest context, vă lansez o provocare constructivă: să depășiți acest record și, de ce nu, să dublați resursele atrase.” a puctat câteva idei Alin Nica la predarea funcției. CU acest prilej a făcut și un scurt bilanț al mandatului săi.

„Am avut în Timiș o mare problema, dar, că cetățean simplu, am văzut o teamă a politicienilor ca nu cumva adversarul să facă ceva în plus. Acest lucru se va încheia în mandatul meu. În egală măsură este obligatoriu să atragem fondurile europene.
În egală măsură va trebui să menținem presiunea pe Guvern. Va asigur că nici un ministru, nici un prim ministru nu poate să fie impasibil când primarul municipiului Timișoara, președintele CJ Timiș, se duc la Guvern pentru investiții importante. Nimeni nu-și poate permite să îi refuze pe aceștia în bloc. Putem să îi criticăm pe toți, pe foștii prim-miniștri, dar în primul rând e vină noastră că poate nu am știut să ne batem pentru bani. La București e acea mentalitate că noi ne descurcăm și singuri. E adevărat, dar nu e drept că zeci de ani să trimitem bani la București și Bucureștiul să investească în permanentă în zonele subdezvoltate. E bine și aia, suntem români cu toții, și e bine să ii ajutăm pe semenii noștri din județe mai puțin dezvoltate. Dar nu putem să o ținem zeci de ani in ritmul acesta.


Împreună cu dvs, mă voi bate pentru fiecare proiect mare în județul Timiș, dar vom eficientiza și cheltuielile Consiliului Județean Timiș. Cred că dincolo de fonduri europene, de bani guvernamentali, trebuie să cheltuim mai bine banii noștri, ai județului Timiș.”,
a declarat Alfred Simonis.

Noii consilieri județeni sunt:
Alexandru Iovescu – PSD
Aura Danielescu – PSD, nu a depus încă jurământul
Radu Țoancă – PSD
Gabriela Popovici – PSD
Alexander Degianski – PSD
Luminița Țundrea – PSD
Cristian Hațegan – PSD
Ioan Szatmari – PSD
Claudiu Baiaș – PSD
Nicu Badina – PSD
Mihaela Șora – PSD, nu a depus încă jurământul
Alin Popoviciu – PNL
Marin Popescu – PNL
Mihaela Calescu – PNL
Lucian Blaga – PNL
Marcel Avram – PNL
Ciprian Bogdan – PNL
Nicolae Bitea – PNL
Andrei Coteţiu – PNL
Ioan Cosmin Lazăr – PNL
Vlad Șendroiu – USR
Alexandra Viviana Țecu – USR
Zoltan Nemeth – USR
Călin Badiu – USR
Laurențiu Marian – USR
Alin Nica – FD
Elena Cornelia Micicoi – FD
Ionuţ Adrian Sîrbu – FD
Mihai Eugen Vîlceanu – FD
Marius Hiticaş – FD
Ligia Dugulescu – PMP
Cornel Dolu Ciobanu – AUR
Mihai Bogdan Negoescu – AUR
Adrian Vasile Iacob – AUR
Marcel Mihoc – AUR
Ovidiu Andrei Pop – AUR
Alexandru Iovescu, de la PSD, respectiv Alin Popoviciu, de la PNL vor fi, cel mai probabil cei doi vicepreședinți CJT Iar Adrian Pau va ocupa funcția de manager al județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Vasile Blaga, PNL Timiș: „Este exclusă orice colaborare cu AUR”

PNL Timiș este racordat la valorile europene și pune în aplicare principiile bunei guvernări. Vasile Blaga, președintele interimar PNL Timiș, declară: „În vederea asumării diverselor poziții...

Condițiile precare din maternități ne clasează pe un loc fruntaș în UE la mortalitatea infantilă

Accesul precar la servicii medicale, disparitățile în ceea ce privește dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din țară cu aparatură medicală necesară, precum și...

Citește și :