Președintele Klaus Iohannis: nu cred că cel care o poate face, va solicita revocarea din funcție a procurorului general Augustin Lazăr și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. VIDEO

420

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, șeful statului a afirmat: „Nu există niciun demers în sensul revocării. Haideți să așteptăm evaluarea”.

„Una la mână, sunt foarte mulțumit de activitatea procurorilor de la DNA și DIICOT. Asta este opinia mea. Doi, sincer, nu cred că cineva va solicita așa ceva. (…) Foarte bine, din când în când, să se facă evaluări, îi ajută pe cei evaluați să funcționeze mai bine. (…) În politică se discută multe, multe lucruri, și ce trebuie și ce nu trebuie. Eu am spus că nu cred că va solicita cel care trebuie conform legii să o facă această măsură”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat despre o posibilă schimbare a procurorului general și a șefei DNA.

Șeful statului a subliniat că decizia CCR potrivit căreia DNA a încălcat separația puterilor în stat în cazul anchetei privind OUG 13 trebuie luată ca atare.

„Nu este prima dată când CCR constată că a existat un conflict și aceste hotărâri sunt foarte bune pentru a evita astfel de situații pe viitor. În rest, nu cred că trebuie luate măsuri administrative, trebuie luată ca atare decizia, studiată motivarea și aplicat tot ce scrie acolo”, a adăugat el.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ