Președintele Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile și universitățile NU se vor mai deschide, în forma fizică, până în septembrie. Doar elevii din an terminal vor putea reveni la școală după 2 iunie, cu respectarea normelor de distanțare.

101

Președintele Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile și universitățile NU se vor mai deschide, în forma fizică, până în septembrie. Doar elevii din an terminal vor putea reveni la școală după 2 iunie, cu respectarea normelor de distanțare. Examenele vor fi organizate în condiții speciale. De azi vor fi stabilite două intervale de timp în care persoanele în vârstă vor putea ieși din casă pentru aprovizionare.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după o nouă ședință care a avut ca tema principală epidemia de coronavirus și la care participat premierul Orban, ministrul Sănătății, ministrul de Interne, ministrul Educației și secretarul de stat Raed Arafat, că școlile nu se vor redeschide în acest an.

 

„S-a decis azi ca pentru majoritatea elevilor în acest an școlar, școlile și universitățile și grădinițele nu se vor redeschide. Examenele naționale se vor desfășura așa cum au fost organizate din capul locului, dar cu păstrarea măsurilor de prevenire a răspândirii”, a precizat șeful statului.

 

Principalele declarații:

 

„Am finalizat o discuție în care am evaluat câteva teme importante și doresc să prezint concluziile și deciziile.

 

 

Prima temă, școlile. Aici o mică introducere. În momentul de față activitatea fizică este suspendată pe perioada stării de urgență și am evaluat cum putem să o continuăm, ținând cont că anul școlar se încheie pe 12 iunie. Trebuie să ținem cont că epidemia nu e gata, am avut patru sute de noi cazuri ieri, astăzi peste trei sute, deci nu putem să vorbim de o relaxare sau încetinire. Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școala ar implica două riscuri mari, să ducă boala la școală și de la școală acasă. Pe de altă parte am dorit să vedem și ce fac alte țării. Multe țării din UE nu doresc să redeschidă școlile.

LĂSAȚI UN MESAJ