Președintele Klaus Iohannis a explicat liderilor UE că o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună și că, „in extremis”, ar putea duce la scindarea Uniunii. VIDEO

179

Potrivit Președintelui României, liderii europeni se vor concentra pe textul care va fi semnat la Roma, după care vor urma discuțiile referitoare la Carta Albă prezentată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Cu toții — 27 — ne-am referit la acest text propus. Contrar așteptărilor multor analiști nu s-a discutat viitorul UE, ci s-a discutat textul care va fi cu siguranță la Roma, un text care subliniază realizările Uniunii de până acum, arată nivelul de ambiție pentru viitor. În ansamblu, ne dorim un text pozitiv care ne dă curaj să continuăm în Uniunea Europeană. Nu s-a putut discuta despre ambițiile de viitor și fără a avea mici mențiuni legate de felul cum vedem noi cu toții viitorul Uniunii Europene, iar în acest context am explicat colegilor și colegelor de ce o Europă cu mai multe viteze nu este o soluție bună, dimpotrivă, este o soluție care, in extremis, ar putea chiar să ducă la scindarea Uniunii Europene”, a afirmat Iohannis.

„Vom încerca într-un an, maximum doi ani să conturăm felul în care vedem noi cu toții împreună viitorul Uniunii Europene”, a spus Iohannis.

sursa: www.agerpres.ro

2 COMENTARII

  1. RAPORTUL DE LUCRU A PARLAMENTULUI;CONSILIULUI EUROPEAN REALIZAREA LOR A FOST CA A DISTRUS FOSTELE STATE COMUNISTE;CU ASTA AU CASTIGAT EI TEREN CA FORTA DE MUNCA SCOLITA AU AJUNS IN TARI PRECUM GERMANIA;FRANTA;ITALIA;AUSTRIA,TARILE DE JOS A BENELUXULUI SI SCANDINAVE etc.AICI S-AU DEZVOLTAT PT: CA ANGAJATORI AU FORTA DE MUNCA BERECHET

    • Așe îi, adevăr zâci! Numa’ că o plecat doară „forța de muncă” mică, din alte regiuni ale țării. În schimb „FORTA DE MUNCA” mare o rămas aici, în Banat, îi tăt în frunce, ca de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ