Președintele Franței: „Vine o criză financiară fără precedent”

248

„Valul a sosit”, dar „nu ne aflăm la capătul a ceea ce ne va face să suferim această epidemie” a noului coronavirus, avertizează Emmanuel Macron, evocând o „criză financiară fără precedent, o criză a economiei reale”, scrie presa franceza

„Valul a sosit. Puterile publice şi medicii gestionează urgenţa epidemiei noului coronavirus care a ucis peste 560 de oameni în Franţa. Nu ne aflăm la capătul a ceea ce ne va face să suferim această epidemie. Va fi o criză financiară fără precedent, o criză a economiei reale”, a afirmat preşedintele Franţei Emmanuel Macron, relatează AFP.

„Acesta este un război, el va dura”, subliniază şeful statului francez, care prezintă priorităţile – „protejarea celor mai slabi (…) şi a sistemului nostru de sănătate”, dar şi gestionarea „stresului” societăţii şi pregătirea în vederea „înfruntării unei crize financiare fără precedent, o criză a economiei reale”. Acest război „presupune o solidaritate, un spirit de unitate foarte puternic”, avertizează Macron.

„Dar şi de adaptare. Rolul meu este să supervizez. Eu dau instrucţiuni strategice în funcţie de evoluţia pe teren, pentru a permite fiecăruia să facă. Eu trebuie să fiu în frunte, să merg către echipe”, afirmă preşedintele francez în săptămânal.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ