Președintele CJT, Sorin Grindeanu, ia primele măsuri împotriva celor care distrug drumurile județene-VIDEO

817

Drumurile județene aflate în administrarea CJT trebuie să respecte regulile de tonaj, a declarat, miercuri, președintele instituției, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, unele drumuri făcute din banii administrației județene au devenit, din cauza nerespectării greutăților, nepracticabile. Fără să aibă voie, mașini de mare tonaj circulă zilnic pe drumurile județene.

Sorin Grindeanu presedinte CJ Timis 03Este un cerc care pare a nu putea fi rupt. Vorbim despre autorizații speciale de transport, care înseamnă plată până la un anumit tonaj, iar peste 50 de tone nu ai deloc voie să circuli pe drumurile județene. De la începutul anului, în județul Timiș doar 17 mașini au beneficiat de aviz. Vă dau un exemplu: un drum reabilitat relativ recent, Timișoara-Alioș-graniță de județ. Pe o bandă este perfect, pe cealaltă a intrat în reparații. De ce este așa? Pentru că tot ce pleacă de la carierele de piatră din jurul Lipovei trece pe aici, cu toate că nu e permis. Dacă am sta acum, am vedea cel puțin zece mașini. Am avut o discuție cu domnul Ion Mirescu, șeful Poliției Județului Timiș, și se caută o soluție pentru instalarea unor puncte fixe de control, a declarat, miercuri, președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

La rectificarea de buget de la finele lunii august, consilierii județeni vor aproba bani pentru a crea o infrastructură de control. Astfel, drumurile județene vor fi dotate cu cântare,  vor fi montate camere de luat vederi și se vor putea da amenzi.

Curios este faptul că în județul vecin, Caraș-Severin, au fost eliberate anul acesta peste 200 de autorizații pentru șoferii care circulă cu mașini de mare tonaj.

LĂSAȚI UN MESAJ