Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a acuzat, lipsa de performanță a autorităților locale atât în finalizarea infrastructurii culturale, cât și a programarii evenimentelor. VIDEO

72

Timișoara Capitală Culturală Europeană a devenit un program din ce în ce mai politizat cu atacuri între Consiliul Județean Timiș și Primaria Timișoara.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a acuzat, lipsa de performanță a autorităților locale atât în finalizarea infrastructurii culturale, cât și a programarii evenimentelor.

“Tandemul Fritz-Lațcău vrea fonduri ca să le împartă anturajului lor, așa cum au făcut și la Centrul de proiecte. Are primăria capacitatea să cheltuiască banii care vor veni de la minister? Noi credem că nu. Eu cred că primarului Fritz și administrației USR-iste de la primărie nu-i lipsesc banii ci competența pentru a face din Timișoara o capitală europeană a culturii de succes. Dacă ar fi să se scrie o carte despre cum poți, în mai puțin de doi ani de zile să ajungi de la erou la zero cred că Fritz ar fi zeroul principal”, spune Alin Nica.

În replică, Primăria Timișoara afirmă că 90% dintre obiectivele de infrastructura culturală asumate de primărie prin dosarul de candidatura în 2016 sunt fie finalizate, fie în lucru, și vor fi gata anul viitor.

“Cinema Victoria este gata, alte trei cinematografe vor fi finalizate în următoarele 12 luni iar lista continuă. Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 190.000.000 de lei pe partea de program cultural, prin Centrul de proiecte, Primăria Timișoara are alocat anul acesta un buget record, de 22,5 de lei pentru finanțarea a aproape 120 de proiecte de cultură, sport și comunitate, adică de patru ori mai mare decât cel al CJT. Dar dacă vorbim de nerealizări, nu putem să nu remarcăm faptul că dintre cele doar patru obiective de infrastructură și turism cultural asumate de Consiliul Județean Timiș, niciunul nu a fost măcar început, darămite finalizat, cel mai grăitor exemplu în acest sens fiind reabilitarea Castelului Huniade”, spune consilierul primarului, Bogdan Marta.

Replicile în contradictoriu vin în contextul în care nici până acum Guvernul nu a aprobat ordonanța de urgență pentru finanțarea programului TM2023. Cel mai recent documentul cu sumele ce vor fi împărțite primariei, respectiv consiliului județean a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Executivului și nu se știe când va fi adoptat.

Sursa. http://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ