Premierul Sorin Grindeanu: prețurile medicamentelor vor fi hotărâte în acord cu producătorii și cu asociațiile de pacienți-VIDEO

105

„Ministerul Sănătății a fost notificat din ianuarie anul trecut de lipsa anumitor medicamente. Nu s-a luat nicio măsură. S-au demarat acum toate procedurile, astfel încât tot ceea ce a semnalat presa pe anumite componente să fie remediat. Mi se pare cea mai gravă situație”, a afirmat Grindeanu, la finalul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă scăderea bruscă a prețului unor medicamente cu 35% reprezintă o soluție, premierul a răspuns că știa problema și că a existat o dezbatere publică pe acest subiect.

„Prețurile vor fi hotărâte și conform a ceea ce noi ne-am propus, programului de guvernare, dar în acord și cu producătorii și cu asociațiile de pacienți. Eu știu că la acea dezbatere publică au fost prezente inclusiv asociațiile de pacienți. În perioada imediat următoare, domnul ministru va veni cu o soluție. Noi nu vrem să ajungem în situația în care pe anumite componente să avem distorsiuni în piață”, a susținut premierul.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ