Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul va adopta, strategia de descentralizare, precizând că toate obiectivele care pot fi trecute în administrația autorităților locale-VIDEO

241

 

El a precizat că Executivul pe care îl conduce este decis să facă descentralizarea și că le-a transmis primarilor cu care s-a întâlnit că este momentul ca acest proces să treacă „dincolo de vorbe”.

„Mâine am ședință de guvern. Mâine aprob strategia de descentralizare în Guvern, ceea ce e un pas extrem de important pentru ceea ce avem de făcut în continuare, deși am miniștrii în echipa mea care au o retincență , e foarte greu să renunțe la anumite lucruri pe care le consideră că sunt de apanajul administrației centrale. Mâine facem acest poate prim pas ca și hotărâre și aprobăm această strategie de descentralizare, pentru că e nevoie și sper ca finalul mandatului nostru, încredințat de cetățeni, să ne prindă cu toate aceste lucruri făcute”, a declarat Grindeanu marți, la Bistrița.

„Am cerut miniștrilor și membrilor echipei guvernamentale ca toate lucrurile care pot fi date către autoritățile publice locale, înțelegând aici și cele județene, să poată fi transferate într-un ritm cât mai rapid, astfel încât cei care pot gestiona aceste obiective să o facă și o fac în mod sigur mult mai bine decât noi de la București”, a adăugat prim-ministrul.

https://www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ