Premierul Orban, vizită pe șantierul căminului UVT, proiectat din 1999 VIDEO

109

Premierul României, Ludovic Orban, a fost, sâmbătă, pe șantierul viitorului cămin al Universității de Vest din Timișoara. Proiectarea a fost făcută încă din anul 1999, dar lipsa finanțării de la Guvern a făcut ca structura să nu fie gata nici acum. Lucrările au început abia în 2013, după care, trei ani, Executivul nu a mai trimis bani universității timișorene pentru a le continua.

”Domul rector este primul care mi-a vorbit despre soldurile universităților care nu puteau fi cheltuite. Excedentele acumulate de-a lungul anilor ar putea fi folosite la investiții. Am luat decizia ca 50% din excedentele acumulate să poată fi cheltuite de universități”, a declarat Ludovic Orban.

Căminul UVT va fi cel mai modern in țară, spune Marilen Pirtea. Va avea 667 locuri, în camere cu 2 sau 3 paturi. Energia va fi produsă de 80 de panouri solare amplasate pe acoperiș. Investiția se ridică la 70 de milioane de lei și ar mai fi nevoie de 15 milioane de lei pentru a se finaliza. Lucrările vor fi gata, potrivit rectorului UVT, până la începerea viitorului an universitar.

https://www.facebook.com/banatulazi/videos/799172007541104 

LĂSAȚI UN MESAJ