Premierul Dacian Cioloş, chemat din nou la Parlament să dea socoteală

409

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, solicitarea ALDE privind participarea premierului Dacian Cioloş, la Ora dedicată prim-ministrului, în data de 14 martie, la dezbaterea cu tema ”Criteriile în desemnarea noilor prefecţi”.

Deşi ALDE a solicitat ca Dacian Cioloş să participe la şedinţa din data de 7 martie, BP al Camerei Deputaţilor a decis în urma unor consultări cu Executivul ca dezbaterea să aibă loc în data de 14 martie.

„ALDE solicită prezenţa lui Dacian Cioloş în Parlament pentru a ne prezenta care au fost criteriile în desemnarea noilor prefecţi. Au promis prefecţi tehnocraţi, dar au numit în funcţii oameni ai PNL”, a declarat vineri copreşedintele partidului, Daniel Constantin.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că premierul Dacian Cioloş va trebui să dea explicaţii publice în problema numirii prefecţilor, după ce în mai multe cazuri s-a dovedit că aceştia ar fi apropiaţi de PNL sau asumaţi public de liberali.

”Este atributul Guvernlui (n.r. – să schimbe prefecţii), în schimb am înţeles că domnul Cezar Preda a făcut o declaraţie publică la Brăila că urează succes noului prefect propus de PNL. Aici trebuie să dea răspuns domnul Cioloş şi domnul Tobă, dacă prefectul a fost propus de PNL”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că premierul Cioloş trebuie să lămurească rapid suspiciunile că unii prefecţi ar beneficia de suportul politic al PNL.

”Atunci (n.r. – la negocierie cu Cioloş înainte de învestire) s-a discutat să nu se procedeze la schimbarea tuturor prefecţilor într-o seară, aşa cum era procedura deja patentată a PDL. Ceea ce a spus premierul atunci şi orice premier o spune, şi noi dacă am fi rămas la guvernare, probabil că o parte dintre prefecţi ar fi fost schimbaţi pe diverse motive, mai mult sau mai puţin publice. Faptul că au schimbat nouă sau 11 prefecţi… nu asta este o problemă. Problema apare că au ieşit la iveală câteva situaţii în care prefecţii numiţi sunt ori foşti membri PNL, ori asumaţi public de către PNL, ceea ce îi creează o problemă premierului la care trebuie să răspundă rapid”, a adăugat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ