Premieră la Universitatea Politehnica Timișoara. Finanțare de peste 700.000 de lei pentru tinerii cercetători

149

Universitatea Politehnica Timișoara a lansat o provocare tinerilor cercetători, de a participa la o competiție internă de proiecte de cercetare-dezvoltare, locul întâi din fiecare domeniu urmând să fie finanțat cu cel puțin 10.000 de euro. În premieră națională, o parte din finanțare e asigurată de mediul privat, iar restul din fondurile proprii ale UPT, bugetul total al competiției fiind de aproximativ 150.000 de euro.

La competiție au putut participa doar tineri cercetători, în vârstă de până la 45 de ani, cu titlul de asistent universitar sau șef de lucrări/lector universitar. Au intrat în competiție 76 de proiecte, structurate pe 14 domenii de cercetare din UPT. Jurizarea a fost externă și a fost realizată în universități membre ale ARUT (Alianța Română a Universităților Tehnice), altele decât Universitatea Politehnica Timișoara.

O a doua etapă a competiției va avea loc în cursul lunii ianuarie 2018, când proiectele de pe locurile necâștigătoare din prima etapă vor avea șansa să fie finanțate de către agenți economici interesați de temele de cercetare respective.

Competiția a urmărit sprijinirea cadrelor didactice și a cercetătorilor tineri care își desfășoară activitatea în UPT pentru a iniția teme de cercetare care să fie ulterior dezvoltate sub forma unor proiecte complexe naționale și internaționale.

De asemenea, s-a urmărit dezvoltarea profesională a tinerelor cadre didactice și cercetători, intensificarea colaborărilor cu mediul economic, creșterea producției științifice a UPT prin publicarea în reviste ISI, participarea tinerilor cercetători la conferințe de prestigiu naționale și internaționale, dezvoltarea infrastructurii de cercetare (din sumele respective vor putea fi achiziționate echipamente).

LĂSAȚI UN MESAJ