Premiera filmului ”The Neon Demon”, un thriller horror din lumea modelling-ului, are loc în 2 decembrie

142

The Neon Demon, cel mai recent film al lui Nicolas Winding Refn (Drive, Only God Forgive, Bronson, Valhalla Rising), ”un film horror fără horror”, așa cum singur l-a caracterizat chiar regizorul, cu Elle Fanning și Keanu Reeves, va intra în cinematografe vinerea aceasta, 2 decembrie fiind distribuit de Independenţa Film.

Anul acesta, The Neon Demon a fost în Competiția oficială Cannes 2016. În distribuție îi veți putea recunoaște, alături de Elle Fanning (Maleficent, The Curious Case of Benjamin Button, Super 8), Karl Glusman (Love, Nocturnal Animals) și Keanu Reeves (Matrix, Speed, The Devil’s Advocate, John Wick, Constantine, Little Buddha), pe Jena Malone (Pride & Prejudice, Sucker Punch, Contact, Into the Wild) și Christina Hendricks (Drive, Mad Man).

Jesse, o frumoasă dar foarte tânără și aparent inocentă adolescentă de 16 ani (rol interpretat de Elle Fanning), ajunge dintr-un cătun în jungla modelling-ului din Los Angeles. Pe măsură ce cariera ei de model prinde aripi, candoarea și inocența îi sunt consumate rapid de un grup de profesioniști feroce ai industriei.

Filmul este interzis minorilor cu vârsta sub 18 ani.

”De mai multă vreme îmi pusesem în cap să fac un film despre frumusețe. Asta deoarece în viața reală sunt înconjurat de femei frumoase”, spune danezul Winding Refn referindu-se la Liv Corfixen, soția sa*, tot cineast și ea, la cele două fete ale lor și, probabil, la sumedenia de actrițe și modele cu care a avut de-a face în cariera sa de regizor de film, dar mai ales de regizor de clipuri publicitare. Cineastul danez consideră că „standardele frumuseții tot cresc și niciodată nu coboară. Pe măsură ce evoluăm, durata de viață a frumuseții devine din ce în ce mai scurtă, asta în timp ce obsesia noastră pentru ea devine extremă. Ei bine, obsesia asta poate duce adesea la nebunie”.

În 2014, Liv Corfixen, soția lui Refn, a realizat un documentar numit My Life Directed By Nicolas Winding Refn. În film apar, pe lângă cei doi soți, și actorul fetiș al danezului, Ryan Gosling.

Despre actrița din rolul principal, Elle Fanning, regizorul danez spune: „Pentru mine, ea este o combinație între vedetele din filmele mute ale epocii trecute și actualitatea actrițelor din ziua de azi. Are o abilitate fantastică de a se transforma. Iar camera o iubește pur și simplu”. Înainte de a începe filmările la The Neon Demon, el i-a recomandat să se uite la două filme: Valley of the Dolls (1967) și Beyond the Valley of the Dolls (1970).

Actualmente, Elle Fanning are în lucru nu mai puțin de zece lungmetraje în care joacă diferite roluri, printre care Maleficent 2 (Princess Aurora) și Live by Night în regia lui Ben Afleck, cu Ben Afleck.

LĂSAȚI UN MESAJ