Premieră în Banat! La Timişoara va fi construit un centru de recuperare neurologică

1734

Primăria şi Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara şi Spitalul din Kovin Serbia au pus bazele unui proiect european de cooperare transfrontalieră pentru dezvoltarea a două centre de recuperare neurologică în Timişoara şi în Kovin, prin fonduri europene nerambursabile.

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a explicat, miercuri 7 februarie, că fiecare partener va construi un departament de recuperare neurologică şi reabilitare. Spitalul din Kovin ca reface o clădire istorică din cadrul instuţiei, iar în Timişoara va fi extinsă Clinica de Balneofizioterapie şi Recuperare cu un corp de clădire, în spate, lângă bazinul cu apă termală, lângă ambulatoriu. Noua construcţie va avea două niveluri, lift şi saloane cu 10 paturi în total. Temenul de depunere a documentaţiei este 30 martie.

“Proiectul este foarte necesar, fiindcă nu există în regiune un asemenea serviciu specializat pentru recuperare neurologică şi sunt foarte mulţi bolnavi care necesită terapie de recuperare după accidente vasculare cerebrale şi alte probleme neurologice. Compartimentul va fi în cadrul Clinicii de Recuperare din cadrul spitalului”, a spus dr. Olimpia Oprea. În plus, Spitalul Municipal Timişoara va mai implementa un proiect cu Spitalul din Pancevo din Serbia pentru Clinica ORL.

LĂSAȚI UN MESAJ