Premiera ansamblului profesionist Banatul

603

Ionuț Fulea, Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Oana Tomoioagă, Bogdan Toma, Iasmina Iova și Ciprian Pop: mari artiști ai folclorului românesc autentic, invitați la premiera Ansamblului profesionist Banatul.

Organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, evenimentul va avea loc joi, 13 iunie 2019, de la ora: 18: 30, în sala Teatrului Național din Timișoara. Ansamblul Profesionist Banatul va prezenta un spectacol în premieră, care evidențiază frumusețea folclorului bănățean prin interpretări în care tehnica orchestrei, coordonată de dirijorul Sebastian Roșca, dezvăluie sufletul românesc în toată puritatea și splendoarea lui.

Corpul de balet al Ansamblului Profesionist Banatul aduce pe scenă jocurile domoale, așezate și legănate de pe Valea Almăjului prin intermediul unor tablouri coregrafice care poartă semnătura cuplului de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, în care regăsim sentimentele bănățenilor de altădată în interpretările unor doine cum ar fi: ”Cine trece acuma gealu’ ”. Jocuri, ardelene pe cerc și sărita, brâuri și jocuri de doi vor fi exprimate scenic în mișcări coregrafice care impresionează prin virtuozitate.

Va participa și Formația de dansuri Ansamblul Banatul Tineret cu un tablou coregrafic în care tinerii dansatori vor interpreta jocuri din zona Banatului. Coregrafia aparține cuplului de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Intrarea la spectacol se va face pe baza invitațiilor ce vor fi disponibile de luni, 10 iunie 2019, ora 9:00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș din str. E. Ungureanu, nr. 1 din Timișoara.

Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu

LĂSAȚI UN MESAJ