Prelevări de organe de la oameni aflaţi în moarte cerebrală, la Timişoara, în 2015. Câte astfel de intervenţii au fost realizate

107

Zeci de vieţi au fost salvate, în anul care tocmai a trecut, în urma unei proceduri medicale cu totul speciale care poate fi realizată şi la Spitalul Judeţean Timişoara, cel mai mare din vestul ţării. Vorbim de prelevarea de organe, care demonstrează că poate să existe viaţă după moarte.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Timişoara, în anul 2015 au fost realizate şapte prelevări de organe de la oameni care au intrat în moarte cerebrală. Ultima intervenţie medicală de acest gen a avut loc în luna noiembrie a anului trecut.

Printre cele mai mediatizate cazuri se numără cel al Dorei Târziu, o adolescentă de 16 ani din Timiş, care a fost lovită de un şmecher cu BMW-ul. După câteva zile în care a fost în comă profundă, Dora a intrat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe. Prin moartea ei, adolescenta a salvat patru vieţi.

Din păcate, la Timişoara nu se poate realiza transplant de organe. Acum se încearcă reluarea transplantului de rinichi, dar pentru asta este nevoie de modernizarea sălilor de operaţie şi acreditarea centrului de transplant. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ un milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.