Pregătiri pentru parada militară de Ziua Națională, la Arad. FOTO

1381

Arădenii vor sărbători, și ei, Centenarul cu o paradă militară. La aceasta vor participa mai multe forțe de ordine și va defila și tehnica militară afată în dotarea acestora. Pentru ca totul să decurgă fără probleme, cei angrenați în paradă au început repetițiile.

Joi dimineață a avut loc primul antrenament pentru paradă, iar vineri, 30 octombrie, militarii se vor aduna în fața Primăriei Arad pentru repetiția generală înainte de 1 Decembrie.

”La ora 10:45, la mormintele ,,Corifeilor Marii Uniri”: Vasile Goldiş, Ștefan Cicio Pop şi Ioan Suciu, din Cimitirul Eternitatea, unde se vor depune coroane de flori. Și aici, după primirea oficialităţilor, salutul Drapelului de Luptă și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, de Înaltpreasfinția Sa Părintele Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad și preotul militar al Garnizoanei Arad. La final va defila garda comună (defilarea detașamentelor Batalionului 191 Infanterie ,, Col. Radu Golescu”, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Vasile Goldiș Arad”).

Evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri vor culmina, la ora 18.00, cu Retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 Infanterie „Col. Radu Golescu”, pe traseul: Palatul Administrativ – Bulevardul Revoluției – Teatrul de stat „Ioan Slavici” – Piața Avram Iancu – str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Cazarma Cetate”, aflăm din programul prezentat de Prefectura Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ