Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului estival, pe ”Litoralul Vestului”. Ce surprize se pregătesc. Foto

1170

Autoritățile locale din comuna arădeană Ghioroc au demarat procedurile pentru deschiderea unui noi sezon estival pe Plaja Ghioroc, acolo unde, anual, mii de tineri și nu numai se bucură de o atmosferă ca pe litoral! Nu degeaba locul a fost botezat ”Litoralul Vestului”.

”Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul estival.

În prezent întindem noul strat de nisip pe plajă, finalizăm amenajarea terenului pentru camping, lucrăm la rigolele de scurgere a apelor pluviale și lucram la finalizarea căsuțelor din camping.”, transmit reprezentanții Primăriei Ghioroc.

Treptat, Plaja și Lacul Ghioroc au devenit puncte de atracție pentru românii care locuiesc în vestul țării, aici condițiile fiind îmbunătățite anual. Pentru sezonul viitor, noutatea o constituie instalarea căsuțelor de camping, astfel încât cei care vin la plajă din locuri mai îndepărate să poată înnopta în zonă.

Complet amenajată cu nisip mai fin decât la mare, o apă limpede şi curată, plaja devine neîncăpătoare, mai ales în timpul weekend-ului, când, după deschiderea sezonului estival, au loc acţiuni deosebite și petreceri la care ajung DJ din ţară şi din străinătate.

Anul trecut, în județul Arad, pe drumul spre lac au fost montate și panouri informative pentru ca turiștii să ajungă mai ușor la Plaja Ghioroc.

Panourile informative promovează atât plaja ce adună în fiecare weekend mii de turiști dornici de distracție, cât și călătoria cu Săgeata Verde, trenul de epocă al arădenilor, precum și Muzeul Vinului de la Ghioroc.

Situată în județul Arad, Plaja Ghioroc adună în fiecare vară mii de oameni care au îndrăgit locul, atât pentru faptul că se pot bălăci într-un lac curat, cât și pentru petrecerile în aer liber care sunt organizate acolo, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții.

Primăria Ghioroc a făcut, treptat, tot mai multe demersuri pentru a transforma acest loc într-o veritabilă stațiune turistică. Până acum, s-au creat mai multe locuri de parcare, s-a achiziționat un utilaj de curățare a plajei și, așa cum spuneam și mai sus, se află în lucru un camping pentru ca turiștii să poată rămâne aici și peste noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ