Prefectura Timiș se preocupă de siguranța porților de la intrările din Timișoara

131

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Timiș, convocat luni de prefectul județului Timiș, doamna Eva Georgeta Andreaș, a luat în discuție măsurile de punere în siguranță a obiectivului „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara, amplasată în Calea Aradului”.

Pe lângă membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ședință au participat viceprimarul Timișoarei, Farkas Imre și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Timișoara, Iulian Găurean. Inspectorul șef al Inspectoratului Regional în Construcții Vest, Popescu Vergina, a prezentat situația.

Comisie Judeteana 2

”Având în vedere existența unei stări potențial generatoare de situații de urgență la obiectivul „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului”, respectiv precedentul cu consecințe tragice produs de prăbușirea porții de intrare în Municipiul Timișoara, pe Calea Lugojului, ca urmare a furtunii din 17.09.2017, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât:
– Efectuarea, până în data de 08.11.2017, a lucrărilor în vederea punerii în siguranță a obiectivului „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului”, respectiv de aducere la starea inițială prin demolarea plăcilor de fibrociment montate pe grinda metalică transversală sub formă de fermă cu zăbrele.
– Proprietarul obiectivului „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului” va dispune punerea în aplicare, de urgență, a măsurilor dispuse de Inspectoratul Regional în Construcții Vest prin procesul-verbal de control privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor, încheiat la obiectivul „Poartă de intrare în Municipiul Timișoara amplasată în Calea Aradului”.
– Proprietarul obiectivului va informa, în scris, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, de îndată, după ducerea la îndeplinire a măsurilor prevăzute la punctele anterioare” spune rezoluția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ